Du er her:

Forberedelser til dåben
Når man vil have sit barn døbt, kontaktes kirkekontoret for at aftale en dato for dåben.
Dåben kan være en del af søndagens gudstjeneste, eller foregå på enkelte lørdage. Du kan komme forbi kontoret, ringe i åbningstiden eller sende en mail til kontoret. Husk ”send sikkert” ved personlige oplysninger

Oplysninger
Kirkekontoret skal have kontaktoplysninger, oplysninger om barnets navn, CPR-nr samt have navn og adresse på dem, som skal være faddere til barnet.
Kirkekontoret formidler efterfølgende kontakten til den præst, som skal forestå dåben.

Faddere
Før dåben skal der vælges mindst to og højst fem faddere til barnet. Fadderne skal selv være døbt med den kristne dåb, og man skal have nået konfirmationsalderen for at kunne stå fadder.

Hvad siger jeg JA til?
Præsten kontakter forældrene for at aftale en samtale. Her taler I om dåben og dens betydning samt det praktiske forløb på dåbsdagen.
Ved dåben bliver barnet optaget i den kristne menighed. Barnet bliver døbt på den kristne tro og har troen med sig resten af livet.
Dåben er en gave fra Gud til barnet, som forældre eller faddere siger 'ja' til på barnets vegne.

Dåb af unge og voksne
Nogle unge og voksne blev ikke døbt som børn og får senere i livet et ønske om at blive døbt, mens andre er opvokset i en anden religion og ønsker at konvertere til kristendommen. Som forberedelse til dåben henvender man sig til en af præsterne eller kontakter kirkekontoret.

Dåbsklud
Brændkjærkirken anvender strikkede dåbsklude, som forældrene får med som et minde. Der er også mulighed for at dåbsgæster selv har en dåbsklud med, som præsten bruger til dåben.

Dåbsgave fra kirken
Barnet får 'Sigurd fortæller Bibelhistorier' som gave ved dåben.

Dåb

Det er fantastisk og nærmest ubeskriveligt, at stå med sit nyfødte barn i sine hænder og tænker, at ethvert lille menneske er skabt i Guds billede, og skabt til et liv fyldt med muligheder. Livet får vi som en gave - Gud puster livsånde i os. Glæde, uforståelighed, men også taknemmelighed kan fylde os

Dåben giver os et sted, hvor vi takker Gud for vores barn, og vi beder Gud være med ham eller hende gennem hele livet. Barnet bliver velsignet og får Guds løfte om, at han altid vil følge det som sit eget barn med sin kærlighed og velsignelse. Barnet får en plads i det kristne fællesskab med alle dets traditioner og bliver medlem af kirken.

Ved dåben lyder ordene fra Gud til barnet: ”Se, jeg er med jer alle dage, indtil verdens ende”. Og dette løfte kan ingen og intet tage det løfte fra barnet.

Gud glemmer aldrig sit barn. Men for barnet er det vigtigt, at der er nogle voksne, der husker dåben og kan fortælle om den. Derfor er det både forældrenes og faddernes opgave at være vidne på, at barnet er døbt. Det er derfor en tillidserklæring at blive valgt til fadder.

Sammen med forældrene er det faddernes opgave at give barnet tryghed, kærlighed og varme, og også den tryghed, kærlighed og varme der ligger i at vide, at det er Guds barn. Barnet skal derfor op gennem dets opvækst fra forældre og faddere høre fortællingen om dengang det blev døbt og Guds JA lød til dem ved døbefonden. De skal løbende høre fortællingen om, hvad det betyder at være døbt og mindes om at livet er en gave, hvor Gud har pustet livsånde i os.

Se mere: www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/daab