Sjælesorg

Ordet ”sjælesorg” betyder ”omsorg for sjælen.

I praksis betegner sjæle­sorg de samtaler, præsten har med folk, der af forskellige årsager gerne tale med ham eller hende.

Samtalen kan dreje sig om personlig tro og gudsforhold, men også om personlige udfordringer ogproblemer, problemer i familie / parforhold, traumatiske oplevelser, moralske dilemmaer, fortvivlelse, sorg og krise - kort sagt: alt, hvad der måtte røre sig i én af tanker og følelser.

En præst er ikke psykolog, men tilbyder et par lyttende ører og en hjælp til at sætte ord på de ting, der kan være så svære at få udtrykt.

Ofte kan dette være det første og vigtigste skridt på vejen mod en afklaring af det man går og tænker over.

Overfor præsten kan du tale om alt, for han/hun har ubetinget tavshedspligt med hensyn til, hvad der betros ham/hende. Derfor kan du altid stole på, at for­tro­lige ord, der er sagt i en samtale med præsten, ikke kommer videre.

Enhver kan henvende sig til sin præst og bede om at få et sjælesørgerisk besøg. Man skal ikke være bange for at ”tage præstens tid”, for det hører med til præstens arbejde.


Som dine lokale præster står vi til rådighed for dig, hvis du har brug for en samtale, enten hos dig eller i kirken. Du kan altid ringe og aftale en tid til et besøg.

Ole Pihl

Tlf. 20651653

Iben Munkgaard Davids

Tlf. 29336203