Bryllup

Ønsker man bryllup i kirken, kontaktes kirkekontoret for at aftale dato og tidspunkt.

På lørdage er der faste tidspunkter. kl. 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 el. 16.00

En prøvelsesattest skal i god tid før brylluppet afleveres på kirkekontoret, sammen med navn og adresse på to bryllupsvidner.

Prøvelsesattesten, må højst være fire måneder gammel.

Prøvelsesattesten er bevis på, at betingelserne for indgåelse af ægteskab er i orden.

Prøvelsesattesten fås på borger.dk

En evt. navneændring i forbindelse med vielsen sker ikke automatisk. Navneændringen anmeldes ligeledes på  borger.dk

Hvis man ønsker navnefællesskab mellem ægtefællerne er navneændringen gratis - indtil tre måneder efter vielsen.

Forud for brylluppet har parret en samtale med den præst, der foretager vielsen. Her gennemgår man sammen forløbet, vælger salmer m.v.

Specielle musikønsker og indslag skal godkendes af præsten, der er ansvarlig for, hvad der foregår ved alle kirkelige handlinger.

Evt. pyntning af kirken aftales med kirkekontoret.

Kirkelig velsignelse

Hvis man er blevet viet på rådhuset, kan man altid på et senere tidspunkt få en kirkelig velsignelse af det borgerligt indgåede ægteskab.

Kontakt kirkekontoret for at aftale dato og tidspunkt for den kirkelige velsignelse.

Forud for velsignelsen har parret en samtale med præsten. Her gennemgår man sammen forløbet, vælger salmer m.v.

Specielle musikønsker og indslag skal godkendes af præsten, der er ansvarlig for, hvad der foregår ved alle kirkelige handlinger.

Evt. pyntning af kirken aftales med kirkekontoret.